RODO w sporcie

25 maja 2018 r., w życie wchodzi ustawa o ochronie danych osobowych RODO. Kluby sportowe, jednostki samorządowe, a także firmy działające w sporcie zobowiązane są do wprowadzenia nowej polityki ochrony danych osobowych. SPORTBIZ ACADEMY rozpoczyna dedykowane szkolenie „RODO w sporcie”,dzięki któremu zrozumiesz nowe przepisy prawa i będziesz wiedział jak przygotować się do czekających Cię zmian.

Pierwsze szkolenie, które organizowaliśmy 17.05.2018 w Warszawie, pokazało nam jak bardzo ważne dla branży są kwestie danych osobowych. W związku z ogromnym zainteresowaniem mamy przyjemność zaprosić do udziału w drugim terminie szkolenia, które odbędzie się 7.06.2018 r. w Ogrodowa 12 – Conference Center przy ul. Ogrodowej 12 w Poznaniu.

Tematyka szkolenia:

10:00 - 11:30 - Prawne aspekty RODO w sporcie:

  • Pojęcie danych osobowych.

  • Przedmiotowy zakres zastosowania.

  • Podmiotowy zakres zastosowania - w tym status klubów, podmiotów działających w zakresie sportu.

  • Podstawowe zasady ochrony danych osobowych.

  • Szczegółowe obowiązki administratora, pozyskiwanie zgód na przetwarzanie danych.

  • Powierzenie przetwarzania danych osobowych - zasady i odpowiedzialność administratora oraz procesora.

  • Odpowiedzialność za naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych.

11:30 - 11:45 - Przerwa

11:45 - 13:15 - Nowoczesne technologie wykorzystywane w RODO:

  • Wpływ RODO na marketing internetowy - porządkuje czy przeszkadza?

  • W firmie czy outsourcing - czyli przechowywanie zbiorów danych w formie elektronicznej.

  • RODO a maile, chmury i aplikacje typu SAAS - co sprawdzać i czego wymagać od dostawców.

  • Bezpieczne przesyłanie danych.

  • Zbieranie danych osobowych - praktyczne wskazówki.

13:15 - 14:00 - Przerwa

14:00 - 15:30 - RODO w zarządzaniu sportem:

  • Sposoby pozyskiwania baz danych.

  • Wpływ RODO na działalność marketingową i współpracę z partnerami/sponsorami.

  • Informatyczne systemy zarządzania bazami danych.

  • RODO a formy zawierania umów online.

  • Etapy wdrożenia RODO a procesy biznesowe.

15:30 - 16:15 - Sesja pytań do ekspertów 

Udział w szkoleniu:

Koszt udziału 1 osoby wynosi: 350 zł + 23% VAT

Koszt udziału 2 osób wynosi: 650 zł + 23% VAT

Koszt udziału 3 osób wynosi: 900 zł + 23% VAT

Koszt udziału 4 osób wynosi: 1150 zł + 23% VAT

Formularz kontaktowy

Drogi użytkowniku!

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego, mailowego lub przez wypełnienie naszego formularzu kontaktowego.

Tel. (+48) 511 076 475

Email: l.banaszak@sportwin.pl

Polityka cookies